Visie
In onze visie is de huisarts het eerste aanspreekpunt voor elk gezondheidsgerelateerd probleem. Of het nu gaat om een acuut medisch probleem, een chronische aandoening of preventieve zorg, onze artsen staan klaar om u te helpen en te begeleiden. Patiënten van alle leeftijden kunnen bij ons terecht. We behandelen met de grootste zorg uw lichamelijke klachten, maar ook uw mentale welzijn én wie u bent als persoon krijgt onze volle aandacht. Het voorkomen of snel opsporen van mogelijke ziekten vormt een wezenlijk deel van ons dagelijks werk. Wederzijds respect en vertrouwen vinden wij hierbij zeer belangrijk. We streven naar zorg op maat, elke persoon heeft unieke behoeften en gezondheidsuitdagingen.
Onze praktijk is gebaseerd op de recentste medische standaarden. Wij onderhouden uitstekende contacten met de specialisten uit de regio en met de grotere gespecialiseerde ziekenhuizen. Zo kunnen wij u, indien nodig, doorverwijzen naar de meest geschikte specialist voor uw probleem. Om goede zorg te kunnen bieden, scholen we ons geregeld bij.
We zijn één team dat nauw samenwerkt. Dit betekent dat we informatie delen, overleggen en elkaar ondersteunen bij complexe gevallen. We geloven dat samenwerking tussen artsen leidt tot betere resultaten en een hogere kwaliteit van zorg.
Voor acute aandoeningen zoals infecties en ongelukjes kan u steeds telefonisch contact opnemen als er online geen afspraken meer beschikbaar zijn. Wij voorzien dat u, afhankelijk van de ernst en de hoogdringendheid, steeds bij ons terecht kan.
Voor chronische opvolging van uw aandoening, voor resultaten van onderzoeken, geven we de voorkeur een afspraak te maken bij uw huisarts die je hiervoor opvolgt.
Een cruciaal onderdeel van onze visie is ook het opleiden van nieuwe artsen. Wij zijn trots op onze rol als samenwerking met de universiteiten en verwelkomen graag de huisartsen in opleiding. We geloven dat het delen van kennis en ervaring met toekomstige medische professionals een positieve impact heeft. Nieuwe artsen kunnen bij ons leren van ervaren professionals en worden aangemoedigd om hun vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. In onze huisartsenpraktijk volgen we de nieuwste medische standaarden, kennis die we up to date houden via het volgen van bijscholingen en mede door de samenwerking met de universiteiten door het opleiden van jonge huisartsen.
Samen streven we ernaar om een positieve impact te hebben op alle facetten van uw gezondheid.
Raadplegingen
Raadplegingen verlopen uitsluitend op afspraak. Maak je afspraak bij voorkeur online - klik op 'maak een afspraak' bovenaan deze bladzijde.
- Wij reserveren 15 minuten voor een afspraak.
- Gelieve steeds de reden van uw afspraak in te geven.
- Indien u met twee personen komt, gelieve dan ook twee opeenvolgende afspraken te boeken, zo beperkt u de wachttijd voor personen die achter u komen.
- We voorzien elke dag enkele dagafspraken voor urgenties die niet kunnen wachten. Indien u dus merkt dat u online geen afspraak meer kan maken, maar u heeft een dringend probleem, raden wij u aan om telefonisch 09 342 85 25 contact op te nemen.
- Gelieve ons tijdig te verwittigen wanneer u een afspraak niet kan nakomen.
- Breng steeds uw identiteitskaart of kids-id mee
Heb je een consultatie nodig bij een specifieke arts voor de opvolging van een medisch probleem, en vind je online geen geschikte afspraak, gelieve ook dan telefonisch contact op te nemen met het secretariaat.
Voor nieuwe voorschriften, attesten en allerhande is een raadpleging noodzakelijk. Er worden voorschriften meegegeven voor verschillende maanden tot een volgende raadpleging noodzakelijk is. Dit om de kwalitieit van zorg te kunnen blijven garanderen. Telefonische vraag voor een nieuw voorschrift is dus overbodig.
Nuttige en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid te vinden op :
www.moetiknaardedokter.be
www.domusmedica.be/praktijk/consultatie/patientenfolders.html
Waarvoor kan ik bij de huisarts terecht?
In principe kan je voor elk gezondheidsprobleem van baby's, kinderen, jongeren, volwassenen of bejaarden bij je huisarts terecht.
- Acute aandoeningen zowel infectieziekten (verkoudheid, oorontsteking, keelontsteking, buikgriep) alsook kleine ongelukjes (verstuikingen, verwondingen, hechtingen...)
- Diagnose en opvolging van chronische ziekten (hoge bloeddruk, hart-en longproblemen, nierfalen, suikerziekte, schildklier problemen, ...)
- Preventieve geneeskunde (vaccinatiestatus, screeningsprogramma's voor darmkanker, baarmoederhalskanker en borstkanker, aandacht voor cardiovasculair risicobeperking, ...)
- Bespreking van diagnose/resultaten van specialisten
- Psychologische begeleiding
- Electrocardiogram (ECG)
- Preoperatief onderzoek
- Bloedafname
- Gynaecologie (zwangerschapsbegeleiding, uitstrijkjes, begeleiden anticonceptie, menopauze, ...)
- Pediatrie (kindergeneeskunde van pageborenen/zuigeling tot volwassenen)
- Reisadvies
- Behandeling van huidaandoeningen,wratten
- Orthopedisch advies/opvolging
- Geriatrie (ouderenzorg zowel thuis als in rusthuis/RVT)
- Vragen, advies en begeleiding van het levenseinde - palliatieve zorg
- ...
Spoedgevallen:
Gelieve telefonisch contact op te nemen op het nummer 09 342 85 25 zodat we snel een inschatting kunnen maken en advies kunnen geven.
In levensbedreigende situaties bel je ook de 112.
Huisbezoeken
Huisbezoeken worden voorbehouden voor patienten die echt niet naar de raadpleging kunnen komen. Huisbezoeken kunnen enkel telefonisch worden aangevraagd op nummer 09 342 85 25 en dit bij voorkeur voor 10u 's morgens om de planning van onze huisbezoeken zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Bij aanvraag voor raadpleging of huisbezoek wordt de reden van het contact gevraagd om de arts te informeren. Uiteraard geldt voor ons baliepersoneel eveneens het beroepsgeheim. U kan het secretariaat bereiken tussen 8u en 11u en tussen 15u en 19u.
Voor echt dringende zaken tussen 11u en 15u word je doorverbonden met één van de artsen.
Voor levensbedreigende noodgevallen gelieve ook steeds te bellen naar 112.
Globaal medisch dossier (GMD)
Uw globaal medisch dossier GMD wordt beheerd in onze praktijk. Dit betekent dat ongeacht welke arts u bezoekt binnen de praktijk, hij of zij toegang heeft tot uw volledige medische geschiedenis en behandelingsinformatie. Wanneer u een afspraak maakt bij een van onze artsen, zal hij of zij op de hoogte zijn van uw diagnoses, medicatie, bezoeken bij specialisten en andere relevante informatie. Samen met uw apotheker, specialist, ziekenhuis, ... streven we naar een optimaal beheer van uw globaal medisch dossier.
U als patiënt heeft ook toegang tot uw eigen globale medische dossier via onderstaande websites of applicaties. U kunt nu op elk gewenst moment inloggen en uw gezondheidsgegevens bekijken, inclusief laboratoriumresultaten, vaccins, voorgeschreven medicijnen en meer. Deze transparantie geeft u meer controle over uw gezondheid en stelt u in staat om samen met ons te werken aan uw welzijn. Bij opmerkingen of wijzigingen van uw admistratieve en uw gezondheidsgegevens, gelieve uw arts bij een volgend contact hiervan op de hoogte te brengen. Samen kunnen we zo uw dossier optimaliseren.
Websites toegang tot globaal medisch dossier
- mijngezondheid.belgie.be
- cozo.be
- nl-info.helena.care
Gezondheidssamenvatting
Via het CoZo-platform kunnen zorgverleners vaccinatiegegevens, medicatieschema’s en summarized electronic health records (sumehrs) consulteren en delen. Ook als patiënt kan je dit inkijken. Een sumehr of gezondheidssamenvatting is een beknopt medisch dossier met de kerngegevens van een patiënt, zoals medische voorgeschiedenis, vaccinaties etc. Voor een vlotte samenwerking met huisartsenwachtdientst, spoeddiensten en specialisten, kunnen we als huisarts je gezondheidssamenvatting delen. Dit is enkel toegankelijk voor die zorgverleners waarbij je in behandeling bent, waarme je dus een therapeutische relatie hebt.
Als huisartsenpraktijk streven we ernaar de komende periode voor onze patiënten een gezondheidssamenvatting beschikbaar te maken. Gelieve ons te verwittigen indien je ingeschreven bent in onze praktijk met je Globaal Medisch Dossier, maar je NIET wenst dat dit gedeeld wordt.
Meer info: https://vlaamspatientenplatform.be/nl/zorg-samen-met-je-huisarts-voor-een-update-van-je-gezondheidssamenvatting
Algemene gezondheidsinformatie, informatie bij klachten of ziekte
www.domusmedica.be/praktijk/consultatie/patientenfolders.html
Psychisch welzijn
www.psy-ovl.be Aanbod psychologische hulp in de eerste lijn
www.geestelijkgezondvlaanderen.be
https://www.onlinehulp-apps.be/
Jeugdwelzijn - examenstress
Teleblok Chat met vrijwilligers
CLBchat Chat met CLB-medewerker
Clear Fear om aan de hand van korte oefeningen en uitleg over verschillende soorten angsten trachten jongeren te ondersteunen in het beheersen van hun angsten
MoodSpace voor studenten hoger onderwijs vol betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren
CrisisBuddy voor jongeren vanaf 12 jaar die te maken hebben met heftige emoties en moeite hebben dat gedrag om te zetten
Reisgeneeskunde: website van Instituut voor Tropische Geneeskunde
Tekenbeten registreren, informatie over teken en de Ziekte van Lyme
Seksualiteit: informatie over anticonceptie en soa's, relaties...
Zwangerschap en kinderen: informatie bij kinderwens, zwangerschap, ziekte en gezondheid bij kinderen
Sporten: informatie van Vlaamse overheid over gezond sporten
https://www.gezondleven.be/files/beweging/Krachtoefeningen-in-beeld-A4.pdf
Gezondheidsinformatie op kindermaat
www.bendebever.be tandhygiëne
Verslaving
Inhalatiemedicatie: hoe correct gebruiken?
www.bvpv-sbip.be/publicaties/inhalatiefilmpjes
Levenseinde, vroegtijdige zorgplanning, wilsverklaringen
www.vroegtijdigezorgplanning.org
Overzicht van online hulpijnen in Vlaanderen
https://www.samvzw.be/nieuws/onlinehulplijnen-vlaanderen